Försäkringstips till dig som är entreprenör

Försäkringstips till dig som är entreprenör
februari 1, 2019 tryggaval
tryggaval forsakringstips entreprenorHar ni någonsin fått ett skadeståndskrav riktat mot er där ni vill använda er försäkring men blivit nekade ersättning från ert försäkringsbolag?

Mycket kan gå fel efter avlämnat projekt och skador kan dyka upp i efterhand. I många fall vill man hantera ärendet snabbt och smidigt utan att behöva involvera sitt försäkringsbolag i första hand. Vi alla vet värdet av nöjda kunder!

Därför kan man tycka att det är en bra idé att återställa skadan själv eller genom att komma överens med inblandade parter. I många fall kan detta tex ske genom förlikning. Som försäkringstagare vill man i efterhand såklart nyttja sin försäkring och kräva ersättning från sitt försäkringsbolag. Dock finns det risk att man blir nekad ersättning från sitt försäkringsbolag då man genom förlikning eller återställandet har erkänt skadan från början och ditt försäkringsskydd är således meningslöst.

Detta är tyvärr vanligt tillvägagångssätt som ogillas av försäkringsbolagen då de själva vill göra en skadebedömning. Som kund riskerar man därför att bli nekad ersättning trots att du har betalt för din försäkring. 
Tipset är därför att du alltid ska höra av dig till ditt försäkringsbolag och göra en skadeanmälan och för att få klartecken på att gå vidare!

Nedan ser ni exempel på hur man skriver avtal:

Hur prissätts försäkringar?

Alla vet att man behöver försäkringar men det är inte alltid så lätt att förstå varför det kan variera så mycket i pris mellan försäkringsbolagen beroende på vilken branschinriktning man har. Det är många faktorer som spelar roll vid en prissättning men mellan försäkringsbolagen så handlar det i stor utsträckning om respektive försäkringsbolags riskaptit. För att förstå kan man jämföra det med dig som företagare då du har valt en verksamhetsinriktning som du tycker är lönsamt, likadant väljer försäkringsbolagen prioriterade branscher då de ser sin lönsamhet i de. Vidare sker det alltid en individuell prissättning. Många gånger så kanske du har reflekterat varför din väns företagsförsäkring är billigare/dyrare trots att ni ex. har företaget på samma adress och omsätter ungefär samma.

Nedan ser ni några faktorer som ligger till grund för premien:

  • SNI-kod
kreditbetyg
  • Skador
  • Omsättning/försäkringsbelopp


Vill ni ha hjälp att hitta rätt försäkring?

Kontakta Tryggaval redan idag så hjälper vi er!

Kontakta Trygaval

Låt oss jämföra dina försäkringar redan idag!

Kontakta Tryggaval